Ierburi aromatice în ulei

Ierburi aromatice în ulei


14 iulie – 1582: A apărut “Palia de la Orăştie” – prima traducere românească a vechilor cărţi biblice “Geneza” şi “Exodul”, tipărită la Orăştie de meşterul-tipograf Şerban, fiul diaconului Coresi, şi diaconul Marian. Este un preţios document lingvistic mai ales datorită încercărilor de unificare a limbii prin evitarea regionalismelor. Traducerea, chiar parţială a Bibliei, demonstra posibilităţile de expresie ale limbii române şi capacitatea ei de a fi limbă de cultură.

Ingrediente:

câteva rămurele de rozmarin
câteva fire de cimbru
câteva rămurele de salvie
125 ml ulei de măsline

Preparare:

Se pun ierburile într-o sticlă sterilizată, umedă. Se înfierbântă bine uleiul, la foc mic, după care se adaugă peste ierburile din sticlă şi se lasă la răcit, sub borcanul de sticlă se pune un lama unui cuțit pentru a preveni crăparea borcanului în momentul în care se toarnă uleiul fierbinte. Se pune apoi capacul. Se ţine la conservat în jur de o lună.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*