Lasagna

Lasagna


Ingrediente:

Foi de lasagna
1 kg carne de vită
300 g mozzarella
200 g parmezan ras
1 kg rosii sau 2 conserve mari
4-5 cepe albe
4-5 cătei usturoi
2 vinete
Frunze de busuioc

Preparare:
Carnea se toacă, ceapa la fel, iar usturoiul se pisează. Vinetele se taie rondele, iar rosiile cubulete. Se prepară un sos Ragu, se călește ceapa împreună cu usturoiul, apoi se adaugă carnea tocată. Se amestecă pe foc până când carnea devine maronie, se incorporează rosiile cu sos cu tot si busuiocul măruntit. Se lasă la foc mic încă 10-15 minute. Vinetele se taie rondele si se prăjesc în tigaie, scurgându-le de surplusul de ulei pe prosoape de hârtie. Se opăresc foile de lasagna, în apă cu putină sare si ulei. Într-o tava termorezistentă se asază pe fund – un rând de foi de lasagna, apoi un strat de carne preparată, rondele de vinete si mozzarella. Operatiunea se repetă până la epuizarea ingredientelor. Deasupra, pe ultimul strat, se asterne parmezanul ras. Se dă la cuptor pentru 30 de minute. Nu se serveste fierbinte.

Lasagna (15 fotografii)
8 Iulie 2010

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*