Marinată pentru tofu

Marinată pentru tofu


15 iulie – 1955: 18 laureaţi ai Premiului Nobel semnează o declaraţie împotriva armelor nucleare; mai târziu declaraţia a fost semnată de alţi 34 laureaţi Nobel .1958: A apărut, la Bucureşti, sub conducerea lui Mihai Beniuc, revista “Luceafărul”, organ de presă al Uniunii Scriitorilor din România . 1962: Reprezentativa feminină de handbal în şapte a României a cucerit titlul suprem la cea de-a doua ediţie a Campionatului mondial, desfăşurat în ţara noastră, între 8 şi 15 iulie.

Ingrediente:

85 ml sos de soia
250 ml de apă
½ ceaşcă ulei de măsline
2 linguriţe ghimbir proaspăt, răzălit
2 căţei usturoi, mărunţiţi

Preparare:

Se amestecă toate ingredientele într-un bol. Blocul de tofu se împarte în 6 sau 7 bucăţi. Se pune la marinat într-un vas închis ermetic, timp de aproximativ 4 ore. Această marinată ajunge pentru un bloc de tofu de aproximativ 450 grame.
Desigur, se pot adăuga condimentele, după gust. Poate fi suculentă dacă în loc de ulei de măsline se foloseşte sirop de arţar.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Sosuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*