Peşte în sos de muştar

Peşte în sos de muştar


28 iulie – 1874 – s-a născut Ernst Cassirer, în Germania, filozof neokantian, provenit dintr-o familie de evrei înstăriți. În Filozofia formelor simbolice Cassirer a aplicat principiile gândirii kantiene în directia elaborarii unei teorii a culturii prin care afirma ca limba, miturile, religia, arta, stiinta sunt forme simbolice, de unde si conceptul de om ca “animal simbolic”. În ciuda climatului politic nefavorabil, Cassirer a fost ales rector al Universitatii din Hamburg in 1929 – primul evreu promovat în aceasta funcţie într-o universitate germană. Dupa venirea naziştilor la putere, a plecat in Anglia, unde a predat doi ani la Oxford, apoi a acceptat un post la Universitatea din Goteborg (Suedia). În 1935 a primit cetăţenia suedeză.

Ingrediente:

2 fileuri peşte alb
3 linguri ulei
un vârf de cuţit sare
un vârf de cuţit turmeric
2 cepe verzi, tocate

Pentru sosul de muştar:

1 lingură unt
1 lingură făină de porumb
3 linguri muştar Dijon
1 cană lapte
sare

Preparare:

Se curăţă fileurile şi se taie. Se marineză o jumătate de oră cu sare şi turmeric. Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc bucăţile de peşte, amestecând din când în când. Se ia de pe foc şi se scurge. Se prăjeşte făina de porumb cu unt, amestecând continuu. Se adaugă laptele şi se fierbe până când sosul se îngroaşă. Se adaugă sare şi muştar şi se fierbe încă 5 minute. Se toarnă sosul de muştar peste bucăţile de peşte. Se garniseşte cu ceapă verde, tocată.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*