Piept de pui cu ciuperci și busuioc

Piept de pui cu ciuperci și busuioc


27 iulie – Moare în 1999 Harry – Sweets – Edison, trompetist de jazz, membru al Count Basie Orchestra, unul dintre grupurile proeminente ale Swing era. A cântat alături de nume mari, precum: Count Basie, Benny Carter, Sammy Davis Jr., Ella Fitzgerald și alții. Sweets este unul din pionierii jazz-ului, acest cântăreș de modă veche nu și-a cunoscut cu exactitate anul nașterii, cu atât mai puțin și-a cunoscut tatăl – apaș la origini. Porecla de Sweets i-a fost dată de tenorul Lester Young, pentru care stilul lui de a cânta la trompetă era atât de „dulce de ți se strepezeau dinții”.

Ingrediente:

15-20 ciuperci, tocate mărunt
2 linguri frunze de busuioc tocate
3 linguri ceapă verde tocată
sucul de la ½ de lămâie
1 linguriţă usturoi zdrobit
sare şi piper negru măcinat
3 linguriţe ulei de măsline
4 bucăţi piept de pui, fără oase şi piele

Preparare:

Se amestecă ciupercile curățate, tăiate şi busuiocul. Se împarte acest amestec în 4 porţii egale. Se taie un buzunar în fiecare bucată de piept de pui şi se umple cu câte o porţie de amestec de ciuperci.
Cu ajutorul câtorva scobitori se închide fiecare astfel de buzunăraş. Se amestecă ceapa verde, sucul de lămâie, usturoiul, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Se pun bucăţile de piept de pui umplute într-un vas. Deasupra se pune amestecul de ceapă şi condimentele. Se marinează 2 ore, apoi se frige carnea 5 minute pe fiecare parte. Se garniseşte cu felii de pătrunjel, frunze de mentă şi unt de ghimbir.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*