Pizza cu peperoncino şi bacon

Pizza cu peperoncino şi bacon


trimisă de Covei Rodica

Ingrediente:

Aluat pentru pizza (din 500 g făină)
2 roşii – rondele
2 cepe albe – rondele
250 g brânză mozzarella
1 ardei gras – rondele
200 g bacon
Ulei de măsline
Sare, cimbru uscat

Sos iute:
2 roşii tăiate mărunt
Peperoncino
1 linguriţă cimbru

Preparare:

Se porţionează aluatul în 2 – pentru 2 pizza mari – sau în 4, pentru 4 pizza mici. Se întinde aluatul şi se aşază în formă, se stropeşte cu ulei – ce se întinde pe toată suprafaţa. Pe fiecare porţie de aluat se pune din sosul format din roşiile mărunţite şi peperoncino şi cimbru uscat, amestecat în prealabil la foc domol 5-10 minute, care se întinde cu pensula. Deasupra vine un strat de ceapă, ardei, mozzarella – feliuţe, roşii – rondele şi bacon – fâşii. Se presară încă puţin cimbru uscat şi ulei şi se dă la coptorul înfierbântat pentru 20 de minute, la foc potrivit.

( fotografii)
1 Ianuarie 1970

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*