Pizza cu peperoncino şi bacon

Pizza cu peperoncino şi bacon


trimisă de Covei Rodica

Ingrediente:

Aluat pentru pizza (din 500 g făină)
2 roşii – rondele
2 cepe albe – rondele
250 g brânză mozzarella
1 ardei gras – rondele
200 g bacon
Ulei de măsline
Sare, cimbru uscat

Sos iute:
2 roşii tăiate mărunt
Peperoncino
1 linguriţă cimbru

Preparare:

Se porţionează aluatul în 2 – pentru 2 pizza mari – sau în 4, pentru 4 pizza mici. Se întinde aluatul şi se aşază în formă, se stropeşte cu ulei – ce se întinde pe toată suprafaţa. Pe fiecare porţie de aluat se pune din sosul format din roşiile mărunţite şi peperoncino şi cimbru uscat, amestecat în prealabil la foc domol 5-10 minute, care se întinde cu pensula. Deasupra vine un strat de ceapă, ardei, mozzarella – feliuţe, roşii – rondele şi bacon – fâşii. Se presară încă puţin cimbru uscat şi ulei şi se dă la coptorul înfierbântat pentru 20 de minute, la foc potrivit.

Pizza cu peperoncino si bacon (11 fotografii)
16 Iulie 2010

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*