Prăjitură cu banane şi alune

Prăjitură cu banane şi alune


2 iulie – Se naște în 1877 scriitorul german Herman Hesse, laureat la Premiului Nobel pentru Literatură, în 1946 “pentru inspiratele sale scrieri care, crescând în îndrăzneală şi putere de pătrundere, exemplifică idealuri umanitare clasice şi înalte calităţi ale stilului”. Romanele cele mai cunoscute ale autorului sunt: Lupul de stepă, Demian, Narcis și Gură de aur, Siddhartha, Jocul cu mărgele de sticlă, Knulp.

Ingrediente:

2 banane coapte
100 g alune, mărunţite
100 g unt
100 g zahăr brun
100 g făină amestecată cu drojdie
2 ouă
1 linguriţă drojdie
½ linguriţă esenţă de vanilie
sare

Preparare:

Se bate untul cu zahărul, până ce se obţine o cremă omogenă peste care se adaugă ouăle bătute cu vanilie, apoi bananele, se încorporează făina şi drojdia şi se presară un paf de sare. Aluatul omogenizat se toarnă într-o tavă pătrată şi se decorează cu alunele mărunţite.
Se bagă tava la cuptor şi se coace timp de 20-25 minute, se scoate când este gata, se lasă deoparte vreo 5 minute, se scoate apoi prăjitura din tavă şi se lasă la răcit.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*