Supă de anghinare

Supă de anghinare


18 iulie – 1711: Marea confruntare de la Stănileşti dintre forţele ruso–române, conduse de ţarul Petru I al Rusiei şi de Dimitrie Cantemir, domnul Moldovei, şi cele otomane. Victoria turcilor îl obliga pe Cantemir să–şi părăsească tronul şi să se refugieze în Rusia unde devine consilierul ţarului. 1898: Marie şi Pierre Curie anunţă descoperirea unui nou element şi propun să se numească poloniu.

Ingrediente:

7-8 inimi de anghinare
500 ml lapte
2 L apă
1 ceapă mică, albă
câteva crutoane
6 linguri parmezan, ras
1 lingură făină de porumb
2 linguri unt
2 linguriţe sare
sare

Preparare:

Se toacă ceapa mărunt şi se pune la fiert într-o oală cu apă sărată, alături de anghinarea tăiată bucăţi. Făina de porumb se diluează cu puţin lapte şi se toarnă în supă, se omogenizează, apoi se incorporează şi restul de lapte.
Se lasă să fiarbă până se îngroaşă puţin, se mai adaugă sare, dacă e nevoie, se combină untul şi parmezanul ras. După ce mai fierbe câteva secunde, se toarnă fierbinte în boluri şi se serveşte cu crutoane.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*