Supă de conopidă şi praz

Supă de conopidă şi praz


31 iulie – Moare în 1944 Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry, autorul uneia dintre cele mai cunoscute povestiri, cele mai răspândite Le Petit Prince, tradusă în peste 100 de limbi. “Un individ trebuie să se sacrifice pentru salvarea unei colectivităţi. Nu este vorba aici de o aritmetică stupidă. E vorba de respectarea omului ca individ.” (A. de Saint-Exupéry: “Pilote de Guerre”).

Ingrediente:

1 praz
1/3 căpăţână conopidă proaspătă
2 linguri margarină sau unt
2 linguri făină de orez
nucşoară măcinată
2-3 căni cu apă

Preparare:

Se căleşte prazul în unt, amestecând câteva minute. Se adaugă făina de orez. Se prăjeşte rântaşul câteva secunde, fără a-l arde. Se adaugă treptat câte un pic de apă şi nucşoară. Se sărează şi se piperează după gust. Când supa devine cât de cât consistentă, se adaugă cartofii şi conopida. Se fierbe totul la foc mic.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*