Supă de creveţi cu porumb dulce

Supă de creveţi cu porumb dulce


9 iulie – 1595: Scriitorul german Johannes Kepler a publicat lucrarea “Mysterium cosmographicum”, în care menţionează şase planete. A fost matematician, astronom și naturalist, a formulat și confirmat legile mișcării planetelor. În matematică este considerat precursor al calculului integral. Pe baza observaţiilor şi calculelor efectuate, enunţă a treia lege a mişcării planetelor: “Pătratul timpului de revoluţie este proporţional cu puterea a treia a distanţei medii dintre o planetă şi soare”. În anii 1615-1620 Kepler a trebuit să-şi apere mama, care era acuzată de vrăjitorie. Până la urmă a reuşit să-i obţină eliberarea, fără a putea însă împiedica torturile la care a fost supusă, în urma cărora ea a murit un an mai târziu. Kepler a trăit într-o epocă de intoleranţă, a luptelor dintre catolici şi protestanţi din timpul Războiului de Treizeci de ani, fiind nevoit de mai multe ori să se refugieze pentru a scăpa de persecuţii, cu toate încercările sale de a rămâne neutru.

Ingrediente:

1 kg creveţi decorticaţi
400 g boabe de porumb dulce, din conservă
1 L supă de pui
2 cepe albe
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
2 gălbenuşuri
1 avocado
2 linguri unt
1 lingură suc de lămâie
1 linguriţă boia

Preparare:

Creveţii se toacă mărunt şi se combină cu usturoiul, se lasă la marinat în jur de 10 minute. Se toarnă supa de pui într-o oală, se lasă la fiert, se împrăştie boabele de porumb şi se fierb înăbuşit pentru vreo 3 minute.
Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în unt încins, după care se incorporează în supă, alături de creveţii condimentaţi cu usturoi. Se presară boia, se amestecă şi se mai lasă oala la foc mic pentru câteva minute, fără să se fiarbă.
Se bat gălbenuşurile cu sucul de lămâie şi se toarnă în supă, se omogenizează bine şi supa este gata. Se decojeşte avocado şi se taie felii; supa se toarnă fierbinte în farfurii şi se garniseşte cu felii de avocado.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*