Supă de sparanghel

Supă de sparanghel


22 iulie – Moare în 1938 compozitorul român Ionel Fernic, preocupat de proză, poezie, textier de romanțe: „Într-o zi stăteam acasă şi exersam la pian. Simţeam oarecare inspiraţie în acel moment şi am luat hârtia şi condeiul în mână. După o muncă de o jumătate de oră, am compus «Minciuna», primul meu tango. Primul meu succes nu m-a îmbătat deloc, căci îmi dădeam seama cât e de ieftin, dar trebuia să trăiesc şi m-am pus cu nădejde pe lucru, luptând din răsputeri să escaladez, cât era cu putinţă, zidurile banalităţii.” —Ionel Fernic.A devenit autorul a peste 400 de șlagăre, care s-au bucurat de faină în epocă. A absolvit Școala de pilotaj de la Băneasa, primind brevetul de zburător, moare la 37 de ani într-un accident aviatic, ca pasager al unei nave LOT.

Ingrediente:

1 ceapă mică
1 roşie
Ulei de măsline
4 cartofi
12 fire sparanghel
1 ceaşcă lapte
1 cană apă
1 cub condimente pentru pui
un vârf de cuţit boia
1 ou

Preparare:

Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. La fel şi crtofii şi roşia.
Se curăţă sparanghelul şi se taie cuburi nu neapărat mici.
Se încing linguri ulei de măsline. Se căleşte ceapa. Se adaugă cartofii, roşiile şi sparanghelul. Se amestecă şi se condimentează dpă gust.
Se acoperă, se micşorează focul şi se lasă 10 minute să se prăjească. Se amestecă din când în când. Dacă inredientele tind să se lipească între ele, sau e tigaie, se adaugă puţină apă.
Când cartofii sunt aproape gata, se adaugă 1 ceaşcă cu lapte, condimentele pentru pui şi 2 ceşti cu apă.
Se adaugă boia. Se amestecă şi se fierbe 5 minute la foc mediu. Când toate legumele se înmoaie, se ia de pe foc şi se blendează totul.
Se pune iarăşi supa la foc mic. Dacă este prea groasă, se adaugă puţină apă.
Se toarnă în boluri şi se garniseşte cu felii de ou fiert.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*