Tăiţei şi carne de porc

Tăiţei şi carne de porc


24 iulie – 1990: Senatul României adoptă un proiect de lege prin care se instituie ca sărbătoare naţională a României ziua 1 decembrie, zi în care, în anul 1918, prin unirea Transilvaniei cu România, s–a încheiat procesul constituirii statului naţional unitar român.

Ingrediente:

450 g tăiţei
500 g carne de porc
120 ml sos de soia
50 ml sherry
80 g unt de arahide
1 lingură oţet de orez
un vârf de cuţit sos picant
7-8 căţei de usturoi zdrobit
2 linguri ghimbir ras
2 linguri ulei de susan
500 g muguri de fasole
5 cepe verzi
1 linguri ulei de arahide sau de floarea-soarelui
sare, piper

Preparare:

Se macină carnea de porc şi se amestecă cu 2 linguri sos de soia şi sherry, apoi se pune deoparte. Restul de sos de soia se combină cu untul de arahide, oţet, sos picant şi 50 ml apă. Se încinge uleiul în tigaie, se adaugă carnea şi se prăjeşte până se rumeneşte.
Separat, se fierb tăiţeii, se clătesc şi se taie. Ghimbirul şi usturoiul se căleşte împreună cu carnea, după aceea compoziţia rezultată se incorporează în tăiţei şi mugurii de fasole.
Preparatul obţinut se omogenizează, se aşază pe farfurii şi se garniseşte cu ceapă verde tocată.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*