Tartine de tomate

Tartine de tomate


19 iulie – 1834 se naște pictorul francez Edgar Degas. O sculptură interesantă este Mica balerină, de 14 ani, pe care o expune la ultima expoziție a impresioniștilor – una din cele mai controversate piese, și care a atras multe critici la vremea respectivă – unii au descris-o ca fiind urâtă. Mica balerină a fost făcută din ceara, un material neobișnuit pentru sculptură, îmbrăcată într-o rochiță de bumbac. “Bunul gust nu există! Lucrurile frumoase se fac instinctiv”. (Edgar Degas)

Ingrediente:
8 roşii potrivite
4 roşii uscate, tocate
4 cepe verzi, tocate mărunt
16 felii fine de jambon de Parma
2 linguri ulei de măsline
2 linguriţe oţet balsamic
1 linguriţă de muştar picant
câteva crenguţe de mărar proaspăt
½ legătură arpagic
8 roşii cherry
frunze de salată şi de tarhon-pentru decorare
sare, piper

Preparare:
4 farfurii întinse se pun în congelator pentru 20 de minute. Între timp, se taie roşiile proaspete pe jumătate, se îndepărtează seminţele iar roşiile se taie cubuleţe, apoi se pun într-un castron larg, se combină cu ceapa verde, tocată şi cu roşiile uscate.
Separat, se amestecă oţetul balsamic, muştarul şi puţină sare, se toarnă şi uleiul de măsline peste, se condimentează cu un praf de piper şi se omogenizează cu ajutorul unei furculiţe.
Tarta de roşii se garniseşte cu sosul obţinut, se distribuie în 4 boluri mici, se prezează bine, astfel încât să ia forma vaselor, după care se scot pe farfuriile reci.
Se asezonează cu mărar, arpagic mărunţit şi piper proaspăt măcinat, în jurul lor se aranjază feliile de jambon şi se decorează cu frunze de salată verde, tarhon şi cu roşii cherry. Tartinele se servesc imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*