Ton picant

Ton picant


29 iulie – Se naște în Franța, în 1929, Jean Baudrillard, sociolog și critic literar francez, teoretician al postmodernismului. „Strategiile fatale“ (1983), „Sistemul obiectelor“ (1968), „Societatea de consum“ (1970) sau „în umbra majorităţilor tăcute“ (1983), se preocupă de problema psihologică a consumului în societăţile capitaliste, de problema obsesiei pentru consum. În „Oglinda producţiei“ (1973) şi „Pentru o critică a economiei politice a semnului“ (1972), Baudrillard anunţă faptul că semnul prevalează în faţa economicului şi socialului. Cea mai celebră scriere a sa este însă „America“; aici el prezintă o nouă metodă de analiză a societăţii, descriind ceea ce el consideră a fi irealitatea culturii americane. Pentru sociolog, America este un deşert în care irealul şi realul se contopesc atât de bine, încât graniţa dintre ele practic nici nu mai este vizibilă. Unul dintre ultimele sale volume, „Crima perfectă“ (1996) prezintă „uciderea“ realităţii de către noile medii tehnologice.

Ingrediente:

1 conservă mare de ton în ulei
1 ceapă mică, tocată mărunt
1 bucată mică ghimbir, tocat
1 căţel de usturoi tocat mărunt
3 rădăcini coriandru, tocat mărunt
1-2 linguriţe seminţe de chimen
un vârf de cuţit turmeric
sare
1 lingură ulei

Preparare:

Într-o tigaie mare, se pune ulei, ceapă, ghimbir şi usturoi şi se căleşte totul câteva minute. Se adaugă tonul, pudra de turmeric, chimenul, sarea şi se prăjesc până când seacă toată apa. Se garniseşte cu coriandru şi se poate servi cu pilaf.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu peşte, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*