Vinete catalane

Vinete catalane


20 iulie – 2004, moare renumitul dansator și coregraf spaniol de flamenco, Antonio Gades, cel ce a popularizat această formă de artă pe scena internațională. Unul din filmele care l-au făcut celebru este Carmen, după romanul lui Prosper Mérimée, pe muzica operei lui Bizet, în regia lui Carlos Saura. Dansul care l-a definit totuși este o mixtură de modernism și flamenco tradițional. Carmen, în viziunea lui Saura, o companie de dans ai cărei dansatori repetă dansurile pe scenă – pentru producția Carmen. După cum bine se intuiește viețile, sentimentele dansatorilor-personaje încep să se identifice cu povestea pe care o interpretează. Intriga:
“Dragostea e o pasăre rebelă, s-o îmblânzești nu poți spera
Orice efort de cucerire va fi în van dacă nu vrea
Amenințarea, șiretenia sunt de prisos, oricât de arzător ai fi
Altcineva îmi va câștiga zâmbetul, fără cuvinte, el îmi place.”

Ingrediente:

2 roşii
2 vinete
1 linguriţă boia
1 ceapă tocată
4 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi
sare
pătrunjel tocat
piper

Preparare:

Se curăţă vinetele de coajă şi se taie cuburi. Se încinge ulei într-o tigaie şi se călesc vinetele. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul tocat şi boia. Se prăjeşte totul, timp de câteva minute, la foc mic. Se adaugă roşiile şi se condimentează, după gust, cu sare şi piper.
Se acoperă şi se lasă încă un sfert de oră, până ce vânăta este gata.
Se aşază pe platou şi se garniseşte cu puţin pătrunjel tocat.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*