Brânză cu legume şi ou, la cuptor

Brânză cu legume şi ou, la cuptor


15 august – se naște în 1925 în Canada – pianistul și compozitorul de jazz – Oscar Peterson, unul din cei mai buni pianiști ai lumii, care a cântat alături de nume mari, precum Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Charlie Parker, Count Basie, fiind și un apărător al drepturilor persoanelor de culoare – Hymn to Freedom – este un omagiu adus mișcării americane pentru drepturi civile. A fost poreclit de Ellington – Maharadjahul claviaturii. Este zi de sărbătoare la creștini – Sfânta Maria.

Ingrediente:

450 g telemea de oaie
50 g unt
2 roşii
2 ardei
5 ouă
boia, sare, piper

Preparare:

Se taie brânza felii (5) şi se aşază în boluri unse cu unt. Se acoperă cu felii de ardei, roşii şi unt, apoi se coc în cuptorul încins.
După 5 minute, peste ingredientele amintite, în fiecare bol, se sparge câte un ou, se adaugă câte puţin unt şi boia şi se coace în continuare, până ce deasupra se formează crustă. Se serveşte fierbinte cu felii de roşii, pătrunjel şi chili.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*