Bulgur cu prune și praz

Bulgur cu prune și praz


12 august – Se naște în 1954 chitaristul american de jazz Pat Metheny, cu un stil influențat de jazz contemporan, progresiv, jazz fusion – latino jazz. Pe la 14-15 ani a încetat să-l imite pe Wes Montgomery, din considerente de lipsă de respect. De atunci este o prezență remarcabilă pe toate scenele lumii, colaborând cu mari nume ale genului, susține anual peste 100 de concerte. O piesă frumoasă : Au lait.

Ingrediente:

150 g prune uscate
125 ml ulei
900 g praz
250 g bulgur
1 linguriţă boia
600 ml apă fiartă
apă caldă
sare

Preparare:

Se pun prunele în oală, se acoperă cu apă şi se lasă deoparte, la înmuiat.
Se pune uleiul şi puţină apă în tigaie, se adaugă prazul feliat, se acoperă şi se fierbe 5 minute, la foc mic, amestecând mereu, până se înmoaie.
Se incorporează bulgurul, boia şi apa fierbinte, se acoperă şi se fierbe încă 10 minute. Urmează prunele înmuiate şi condimentele. Când totul se înmoaie, se ia de pe foc şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*