Falafel egiptean din legume

Falafel egiptean din legume


Ingrediente:

450 g boabe de fasole fava
120 g năut
3 fire ceapă verde, tocate fin
8 căţei de usturoi, mărunţiţi
4 linguri pătrunjel, tocat mărunt
4 linguri coriandru mărunţit
2 linguri mărar, mărunţit
4 linguri seminţe de susan, prăjite
4 linguriţe chimion pudră
2 linguriţe coriandru uscat
2 linguriţe bicarbonat
ulei pentru prăjit
sare şi piper, după gust

Preparare:

Fasolea şi năutul se pun la înmuiat în apă rece, peste noapte. Se scurge năutul, se pisează piure, se combină apoi cu fasolea, pătrunjelul şi coriandrul verde, ceapa verde, usturoiul şi mărarul. Se omogenizează bine şi se adaugă apă, în cazul în care compoziţia este prea uscată. Se presară chimionul, pudra de chimion, sare şi piper, se frământă bine cu mâna şi se pune la frigider.
Se scoate apoi, se incorporează bicarbonatul şi se modelează bile mici din acest aluat, se aplatizează puţin, se trec prin seminţe de susan, doar pe o parte, apoi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şerveţele şi se lasă la scurs.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria egipteană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*