Friptură Godiveau

Friptură Godiveau


Ingrediente:

200 g carne de viţel
250 g carne de porc
100 g franzelă înmuiată în apă sau lapte
1 ceapă tocată mărunt
3 căţei de usturoi, întregi
1 ou
2-3 linguri de smântână
1 lingură untură
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
puţină apă călduţă
făină
sare, piper pisat

Preparare:

Se spală carnea, se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat carne, prin sita mare alături de franzela înmuiată şi stoarsă. Peste compoziţia obţinută se adaugă ceapa, oul, pătrunjelul, sare, piper, puţină apă călduţă şi se omogenizează bine. Preparatul se rulează şi se pudrează bine cu făină, după care se aşază într-o tavă unsă cu untură, alături de usturoi. Se presară puţină untură şi se dă la cuptor; din când în când se stropeşte cu propriul suc. Se scoate şi se taie felii nu prea subţiri care se aranjează pe o farfurie şi se garnisesc cu smântână.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Carne de porc, Carne de vită, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*