Mâncare de carne cu legume

Mâncare de carne cu legume


Ingrediente:

2 kg carne de porc macră
1 L supă de pui
60 g zahăr brun
120 g unt
120 g bacon
1 ceapă albă
2 ardei roşii
2 ardei capia
1 căpăţână usturoi
4 linguri boia iute
brânză feta
sare şi piper

Preparare:

Carnea de porc se taie cuburi şi se asezonează cu boia, sare, piper şi zahăr brun, apoi se lasă la macerat pentru 5 minute.
Se taie baconul fâşii mici şi se pune la prăjit într-o cratiţă cu unt fierbinte iar când este suficient de crocant, se scoate şi se lasă la scurs pe şerveţele. În acelaşi vas se prăjeşte carnea de porc condimentată. Când este gata, se scoate pe un platou şi se păstrează deoparte.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în aceeaşi grăsime, se adaugă apoi ardeii, tăiaţi cubuleţe şi se lasă la rumenit, la foc mic. Se desprind căţeii de usturoi, se toacă mărunt şi se împrăştie peste ceapă şi ardei, se mai lasă vreo 4 minute la călit, după care se incorporează carnea de porc prăjită, se acoperă cu supa de pui, se dă un clocot şi se lasă la înăbuşit, sub capac, timp de 3 ore.
Se toarnă fierbinte în farfurii, se garniseşte cu baconul prăjit, cu brânză feta şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria sârbă, Carne de porc, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*