Mâncare de linte

Mâncare de linte


11 august – În 1956 moare pictorul american Jackson Pollock, o figură proeminentă a expresionismului abstract în pictură – care s-a bucurat de notorietate și faimă. După anii 40 experimentează tehnica picturii murale cu cerneluri lichide, așternând culoarea prin picurare, este perioada inovațiilor tehnice – creează structuri coloristice complexe, suprapuse, un conglomerat de culori, suprafața devenind compusă totuși cu multă rigoare.

Ingrediente:

250 g linte
1 ceapă tocată
2 morcovi tocată
3 căţei de usturoi zdrobit
1-2 linguri ulei
3 roşii decojite şi tocate
250 ml supă de pui
1 lingură oregano
1 lingură mălai amestecat cu puţină apă
sare, piper

Preparare:

Lintea se spală, apoi se fierbe 25 de minute cu sare. Ceapa se căleşte în puţin ulei încins, împreună cu morcovii. După 5 minute, se incorporează supa, se fierbe 10 minute, apoi se adaugă lintea, roşiile şi usturoiul.
Se lasă totul 15 minute să fiarbă la foc mediu, se îngroaşă cu mălai şi se condimentează cu sare, piper şi oregano, după gust.
Înainte de servire, se lasă să se răcească 5 minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*