Mâncare de orez cu măsline

Mâncare de orez cu măsline


13 august – În 1889 germanul Ferdinand von Zeppelin își patentează “balonul” navigabil, zburător. Primul dintre ele apare în 1900 şi surprinde pe toată lumea. În locul unui singur balon sferic, creaţia acestuia cuprindea mai multe baloane (compartimente) din pânză cauciucată, montate într-o structură rigidă din bare de aluminiu (inovaţie adusă de Zeppelin), având o formă cilindrică (de trabuc). Întregul corp era acoperit cu pânză de bumbac. În partea anterioară, ca şi în cea posterioară existau cârme. Aparatul era echipat cu două motoare Daimler de 15 CP, montate în gondole de aluminiu, care acţionau câte două elici fiecare. Pentru pilotarea sa, aeronava avea nevoie de un echipaj de cinci oameni, postaţi într-o nacelă integrată.

Ingrediente:

1 ceapă tocată
125 ml ulei de măsline
250 g orez
300 ml apă
150 g măsline fără sâmburi tăiate în 2
apă
sare, piper

Preparare:

Se pun măslinele în vas, se acoperă cu apă şi se pun deoparte, la înmuiat. Separat, se căleşte ceapa în ulei, la foc mic, 5 minute, amestecând mereu. Se incorporează orezul şi 300 ml apă, după care se amestecul se dă în clocot, se acoperă şi se fierbe 10 minute.
Măslinele se scurg, se toarnă peste orez şi se lasă în continuare la foc mic, până ce toate ingredientele (inclusiv orezul) se înmoaie. Când este gata, se ia de pe foc, se asezonează cu sare şi piper, după gust şi se serveşte la temperatura camerei.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*