Pilaf sârbesc

Pilaf sârbesc


Ingrediente:

750 g file de porc
250 g ceapă albă
250 g orez
70 ml supă de legume
100 g unt
500 g roşii din conservă, tăiate cuburi
2 gogoşari verzi
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
2 linguriţe boia iute
sare şi piper

Preparare:

Se curăţă ceapa şi se taie mărunt apoi se căleşte într-o tigaie cu unt fierbinte, se presară usturoiul, se lasă la foc mic timp de 5 minute, amestecând mereu pentru a nu se rumeni prea tare. Carnea se taie bucăţi şi se adaugă în aceeaşi tigaie; ardeiul se taie fâşii mici, se incorporează în amestecul de ceapă şi se lasă la foc normal, până se pătrund toate şi se rumenesc uşor. Se adaugă apoi roşiile, se asezonează cu sare, piper, boia şi se lasă la scăzut pentru o jumătate de oră.
Compoziţia se toarnă într-o cratiţă pentru cuptor, se amestecă orezul şi deasupra se varsă supa de legume, se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptorul încins. Se scoate după aproximativ 45 minute şi se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria sârbă, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*