Salată de bame

Salată de bame


5 august – moare în 2007 Florian Pittiş, actor, traducător, interpret de muzică folk și realizator de emisiuni radio. A lucrat cu regizori de talia lui Liviu Ciulei, jucând în Lungul drum al zilei către noapte, în Hamlet – în regia lui Alexandru Tocilescu. A adus contribuții notabile în pupularizarea muzicii pop-rock, prin realizarea unor emisiuni radiofonice în cadrul seriei Pittis Show. În 1992 întemeiază, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vladi Cnejevici, formația Pasărea Colibri, împreună cu care înregistrează patru albume.

Ingrediente:

1 kg bame
2 cepe albe
6 căţei de usturoi, mărunţiţi
60 ml oţet de vin alb
180 ml ulei de măsline
2 linguriţe muştar de Dijon
2 linguriţe sare
piper negru, proaspăt măcinat, după gust

Preparare:

Se îndepărtează capetele bamelor se pun într-un vas cu apă şi 1 linguriţă sare şi se fierb sub capac timp de 5 minute. Se scurg apoi şi se aşază într-un castron larg.
Se toacă cepele mărunt, se aşază într-un bol pentru mixer şi se combină cu usturoiul, uleiul de măsline, muştarul, oţetul, se condimentează cu sare şi piper, apoi se omogenizează bine şi vinegreta obţinută se toarnă peste bame. Se amestecă totul bine şi salata se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*