Salată de roşii cu dressing

Salată de roşii cu dressing


8 august – Se naște în 1907 cel ce avea să devină un cecetător de valoare mondială – Gheorghe Cartianu-Popescu, specializat în domeniul radiocomunicațiilor. A realizat primele instalaţii româneşti de emisie cu modulaţie de frecvenţă, de concepţie proprie, cu care s-au efectuat primele emisii experimentale, pe unde metrice, în România (1947 – 1950). A avut cercetări şi numeroase lucrări în domeniul teoriei şi practicii modulaţiei de frecvenţă. De asemenea, a contribuit la organizarea şi dezvoltarea învăţământului românesc de radiocomunicaţii.

Ingrediente:

8 roşii lunguiețe
1 fir ceapă verde
1 fir coriandru

Dressing:

1 lingură ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
1 căţel de usturoi
1 linguriţă oţet de vin
1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Se spală roşiile, se taie rondele subţiri şi se aşază într-o salatieră. Ceapa şi coriandrul se toacă mărunt şi se presară peste roşii.
Se prepară dressingul, amestecând toate ingredientele, apoi se toarnă peste legume, se omogenizează bine şi salata obţinută se pune la rece pentru cel puţin un sfert de oră. Se serveşte ca atare sau alături de o friptură.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*