Supă de pui şi spanac

Supă de pui şi spanac


1 august – se naște în 1915, la București, Gellu Naum – poet, prozator și dramaturg român – reprezentant al curentului suprarealist. În 1941 se constituie grupul suprarealist român (alcătuit din Gellu Naum, Gherasim Luca, Dolfi Trost, Virgil Teodorescu şi Paul Păun), a cărui activitate deosebit de intensă între anii 1945 şi 1947 îl va face pe André Breton să afirme: “Centrul lumii (suprarealiste) s-a mutat la Bucureşti”. După 1947, în condiţiile impunerii Realismului socialist ca unică formă permisă de exprimare în literatură, grupul se destramă. În 1948 şi 1949, Gellu Naum scrie poemul cu tente filozofice şi ezoterice Calea şearpelui, experienţă care îi va marca definitiv stilul. În anii ’50 şi ’60, publică mai multe cărţi de literatură pentru copii (precum mult apreciata Carte cu Apolodor), dar şi de literatură proletcultistă (precum volumul Soarele calm sau “romanul pentru tineret” Tabăra din munţi), acestea din urmă nefiind prezente în majoritatea bibliografiilor oficiale. Cu toate acestea, Gellu Naum a continuat să scrie, pe ascuns, poeme suprarealiste (de exemplu, poemul din 1958 Heraclit).

Ingrediente:

200 g spanac proaspăt
200 g piept de pui, tăiat fâşii subţiri
4 căni supă de carne de pui
2 linguri sos de soia
2 linguriţă zahăr
2 linguri ceapă verde tocată

Preparare:

Spanacul se spală, se curăţă şi se opăreşte în apă clocotită. Se clăteşte cu apă rece şi se taie. Se pune carnea de pui la fiert, în apă clocotită, câteva minute. Supa de pui se fierbe la foc mic cu sos de soia şi zahăr. Se adaugă spanacul şi carnea de pui. Înainte de servire, se adaugă ceapa verde tocată.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*