Ton cu sos Béchamel

Ton cu sos Béchamel


Ingrediente:

½ conservă de ton
2 ouă
80 g brânză rasă
100 g miez de pâine îmbibat în lapte
sare, piper

Sosul béchamel:
300 ml lapte
25 g făină de porumb
30 g unt
½ linguriţă boia
sare, piper

Preparare:
Într-o cratiţă mică se amestecă făina de porumb cu laptele rece turnat în ploaie, se asezonează cu sare, piper şi boia, apoi se lasă câteva secunde la foc moale, amestecând constant. La final se încorporează untul şi sosul béchamel este gata. Jumătate din acesta se îmbină cu tonul mărunţit, cu ouăle bătute, brânza rasă şi miezul de pâine înmuiat în lapte. Preparatul se omogenizează bine şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt, apoi se pune la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate pe un platou, se garniseşte cu sosul béchamel rămas şi se poate servi imediat.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*