Aperitiv cu vinete şi banane coapte

Aperitiv cu vinete şi banane coapte


20 septembrie – În 1702 a fost inaugurat Palatul de la Mogoșoaia, așa cum stă scris pe pisania din foișorul de pe latura de răsărit a palatului. În 1932, Gandhi începe greva foamei în închisoarea Poona, India. Este Ziua Bucureștiului, zi sărbătorită prin evenimente culturale și de divertisment.

Aperitiv cu vinete şi banane coapte

Ingrediente:

1 kg vinete
5 banane tăiate pe jumătate
270 g roşii tocate
75 ml ulei
100 g pesmet
coaja de la 1 lămâie, rasă
sare, piper

Preparare:

Se decojesc vinetele, se taie felii şi se prăjesc în ulei 50 ml ulei încins. Se scurg de excesul de grăsime şi se aşază într-o tavă, alături de bananele tăiate pe jumătate, se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă roşiile deasupra.
Se presară pesmetul, coaja de lămâie rasă şi uleiul rămas, după care se pune totul la cuptorul încins şi se scoate dup aproximativ o jumătate de oră.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive cu legume, Bucătăria albaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*