Chifteluţe dulci din morcovi

Chifteluţe dulci din morcovi


15 septembrie – În 1774 a început prima domnie a lui Alexandru Ipsilanti în Țara Românească (1774-1782); a reaorganizat fiscalitatea și administrația, iar în domeniul justiției, a promulgat un nou cod de legi – „Pravilniceasca condică”. În 1254 se naşte Marco Polo, călător şi scriitor veneţian, iar în 1922 moare Ştefan Hepites, fizician şi meteorolog român.

Chifteluţe dulci din morcovi

Ingrediente:

8 căni morcovi raşi
4 linguri ghee (unt topit)
6 căni lapte
2 căni zahăr
câtea migdale şi nuci caju
şofran sau pudră de cardamom
3 linguri de stafide

Preparare:

Într-o tigaie se încing 2 linguriţe de ghee şi se prăjesc nucile caju şi migdalele. În restul de ghee se călesc morcovii la foc mic, amestecând continuu. Se prepară sirop de zahăr dintr-o ceaşcă de apă şi cele două ceşti cu zahăr. Se dă într-un clocot, apoi se fierbe cinci minute, ca să capete consistenţă.
Se toarnă peste morcovii căliţi şi se amestecă bine. Se adaugă pudra de cardamom, nucile caju şi migdalele prăjite şi stafidele. Cât timp încă este cald, din acest amestec se modelează bile nu prea mari. Chiftelele se pot păstra la rece 2-3 săptămâni.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive cu legume, Bucătăria indiană, Chiftele şi găluşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*