Friptură de toamnă

Friptură de toamnă


Ingrediente:

12 felii cotlet de porc, cu os
200 g ciuperci
300 g brânză Cheddar
Vin roşu sec
Ulei de măsline

Pentru marinată:

Sucul de la 2 portocale
100 ml ulei de măsline
Cimbru uscat
3-4 cepe albe, feliate
Piper

Preparare:

Feliile de cotlet se crestează fin cu un cuţit, pe diagonală, apoi se piperează. Se prepară marinata, combinând sucul de portocale cu 100 ml ulei de măsline şi piper măcinat, se omogenizează. Într-un recipient înalt se aşază 3-4 felii de carne, în funcţie de mărimea recipientului, se presară cimbru uscat, se toarnă din marinată cu un polonic. Deasupra cărnii se aşterne un strat de ceapă feliată, apoi un rând de carne, cimbru, se stropeşte totul cu marinată, se repetă operaţiunea până la epuizarea ingredientelor. Se închide recipientul şi se păstrează la rece, la frigider, peste noapte. Se curăţă ciupercile şi se sotează, brânza cheddar se taie felii nu foarte subţiri. La această reţetă nu este necesară sarea, brânza fiind sărată. Carnea se scurge de marinată şi se prăjeşte câteva minute în tigaie, pe ambele părţi, după care se aşază într-o tavă termorezistentă, se stropeşte cu ulei de măsline şi vin roşu şi se dă la cuptor acoperind vasul cu folie de aluminiu, la foc mediu-mic, până se face carnea. Se verifică din când în când, carnea va fi gata când furculiţa iese uşor. Se scoate tava, se aşază peste bucăţile de carne – ciupercile şi feliile de brânză, se mai introduce la cuptor şi se lasă până se topeşte brânza. Se serveşte cu piure de cartofi.

Friptura de toamna (19 fotografii)
9 Iulie 2009

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Fripturi, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*