Găină umplută cu ciuperci

Găină umplută cu ciuperci


13 septembrie – in 1724 are loc Sfințirea Mănăstirii Văcărești, ctitorie a familiei Mavrocordat – cel mai valoros ansamblu arhitectonic în stil brâncovenesc, cea mai mare mânăstire din Balcani; ca urmare a activității de “sistematizare teritorială urbană și rurală” inițiată în 1974, prin Legea nr.58, în decembrie 1984, întregul ansamblu al Mănăstirii Văcărești a fost dărâmat. In 1745 a fost elaborat primul “Atlas geografic al Rusiei” – prima culegere de hărți ale întregului teritoriu rusesc.

Găină umplută cu ciuperci

Ingrediente:

1 găină mică
Măruntaiele de la găină
150 g ciuperci
100 g unt
125 ml vin alb
1 ceapă
3 cartofi
2 ardei graşi
Sare, piper

Preparare:

Găina curăţată se freacă cu sare şi piper. Ceapa tocată mărunt se prăjeşte bine în uleiul încins, apoi se adaugă ciupercile tăiate felii. Se fierb înăbuşit cu puţină apă. Cu această compoziţie se umple găina şi se coase, apoi se rumeneşte pe toate părţile în unt. După 15 minute se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii, măruntaiele tăiate şi ardeii graşi, tăiaţi cercuri. Se adaugă vinul şi se fierbe înăbuşit, stropind găina mereu cu sos. Sosul se potriveşte la gust de sare şi piper, la servit se toarnă sosul peste găină. Se serveşte cu salată verde.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*