Heringi marinaţi

Heringi marinaţi


14 septembrie – În 1926 a fost terminată primei locomotive cu aburi, construită la Reșița, iar în 1928 a fost inaugurată „Crucea Eroilor” de pe Vârful Caraiman (Munții Bucegi), monument închinat eroilor ceferiști căzuți în timpul primului război mondial, construit între anii 1926-28, din inițiativa Reginei Maria.

Heringi marinaţi

Ingrediente:

8 heringi proaspeţi
3 cepe feliate
1 morcov tăiat rondele
Câteva bucăţele de hrean
2-3 foi de dafin
Boabe de piper
1 linguriţă muştar
300 ml oţet
125 g zahăr
Sare

Preparare:

Heringii se ţin câteva ore în apă rece, schimbând mereu apa. Se curăţă de piele, se taie capetele şi peştele se taie în lungul şirei spinării, care se înlătură. Se taie carnea în bucăţi şi se aşază într-un borcan împreună cu feliile de ceapă, morcovul, hreanul, foile de dafin, muştarul şi piperul. Oţetul se amestecă cu zahărul şi puţină sare şi se dă în clocot. Se toarnă peste peştele din borcan, se apasă cu o greutate şi se lasă o săptămână la rece. Se serveşte pe felii de roşii cu felii de ouă răscoapte.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*