Piure de fasole fava

Piure de fasole fava


18 septembrie – 1904 este anul in care apare, la București, până în anul 1930, săptămânalul umoristic “Furnica”. In 1911, regizorul Grigore Brezeanu a realizat primul film artistic românesc: “Amor fatal”, “dramă sentimentală aranjată pentru cinematograf”. Acesta corespundea aspectelor dominante ale producției mondiale din acea vreme. Din distribuție făceau parte Lucia Sturdza-Bulandra, Tony Bulandra, A. Barbelian.

Fasole fava

Ingrediente:

2 cești fasole fava – doar boabele (din magazinele arăbești)
1 ceapă tocată
1 ½ linguriță zahăr
1 lingură ulei de măsline
3 cești cu apă
sare

Pentru garnisire:

ulei de măsline
suc de lămâie

Preparare:

Se pune la înmuiat fasolea 24 de ore. Se pun toate ingredientele la fiert cca 1 ½ oră, la foc mediu. Compoziția se omogenizează în blender, până devine pastă. Se pune pasta într-un vas, la frigider.
Când este rece se taie pătrate și se pun pe farfurii, se garnisește cu ulei de măsline și suc de lămâie. Se presară puțin mărar tocat.

Taguri: , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*