Rizotto cu măruntaie de pasăre

Rizotto cu măruntaie de pasăre


16 septembrie – În 1836 Domnul Țării Românești, Alexandru Ghica, instituie ca monedă a țării, leul, unitate teoretică de cont, echivalentul a 60 de parale. În 1868 se deschide, la Sibiu, primul Congres național-bisericesc al românilor ortodocși din Transilvania și Ungaria; se adoptă Statutul organic, care consfințește principiile fundamentale ale autonomiei Mitropoliei ortodoxe române din Transilvania și Ungaria. Iar în 1880 este înfiinţată Societatea Farmaciștilor din România.

Rizotto cu măruntaie de pasăre

Ingrediente:

400 g măruntaie de pasăre
60 ml ulei
60 g unt
1 morcov
1 ţelină
100 g ceapă
1 lingură făină
30 g pastă de roşii
50 g caşcaval ras
3 linguri vin alb
250 g orez
Sare

Preparare:

Măruntaiele se curăţă, se taie în bucăţi, se sărează (în afară de ficat) şi se prăjesc în ulei încins. La sfîrşit se adaugă şi ficatul şi după prăjire se sărează. Toate măruntaiele se scot pe o farfurie şi în uleiul rămas se pune făina. Când aceasta s-a îngălbenit, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat mărunt. Se înăbuşe şi se stinge cu pastă de roşii şi puţină apă şi se lasă să fiarbă câteva minute. Sosul acesta se strecoară peste măruntaiele de pasăre din cratiţă, adăugând şi vinul. Se potriveşte de sare şi se lasă să scadă la foc încet. Orezul se rumeneşte în untul fierbinte, se stinge cu apă, se sărează, piperează şi se pune în cuptor să fiarbă, în vas acoperit. La servit, măruntaiele se aşază pe farfurie, lângă acestea orezul în porţii şi se presară deasupra caşcavalul.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Carne de pasăre, Garnituri, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*