Roşii în sos de iaurt

Roşii în sos de iaurt


25 septembrie – Se naște în 1951 celebrul regizor spaniol Pedro Almodovar Caballero, creatorul unor narațiuni complexe, cu tente melodramatice. Cel mai recent film al său este La Piel que Habito, filmările au început pe 23 august și vor dura 11 săptămâni.

Ingrediente:

1 kg roşii
250 ml iaurt
2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
6 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
2 linguri unt
1 linguriţă ulei vegetal
2 linguriţe seminţe de chimen
1 linguriţă boabe de muştar
1 vârf de cuţit şofran
1 vârf de cuţit boia
1 linguriţă sare

Preparare:

Se fierbe apă într-o cratiţă. Separat, într-un castron se pune apă rece şi câteva cuburi de gheaţă. Roşiile se introduc puţin în apă fiartă, apoi se scot, se răcesc în apa cu gheaţă, se decojesc şi se scurg seminţele, fără a le toca.
Se încinge uleiul într-o tigaie cu pereţi largi şi se pun la prăjit seminţele se chimen şi boabele de muştar, se adaugă untul şi când acesta se topeşte, se presară şofranul şi boiaua, amestecând continuu. Se condimentează cu sare, usturoi şi ardei iute, se mai lasă puţin la rumenit, apoi se dă focul mic, se incorporează smântâna, se adaugă roşiile şi se amestecă bine în sos. Se lasă în jur de 5 minute la foc normal şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*