Sufleu de spanac

Sufleu de spanac


7 septembrie – 1911: Poetul francez Guillaume Apollinaire este arestat sub suspiciunea de a fi furat tabloul Mona Lisa de la muzeul Louvre. 1931: Nicolae Titulescu a fost reales în funcția de președinte al celei de-a XII-a Sesiuni ordinare a Adunării Societății Națiunilor; a fost un caz unic în istoria Ligii Națiunilor, când un fost preşedinte al Ligii a fost reales pentru o nouă sesiune. În 1907 moare Bogdan Petriceicu-Hasdeu, enciclopedist, jurist, lingvist, istoric, om politic și scriitor român (n. 1836). Este Ziua Naţională a Braziliei – prcoclamarea independenţei faţă de Portugalia.

Sufleu de spanac

Ingrediente:

600 g spanac
300 ml lapte
125 g unt
5-6 ouă
100 g făină
Sare, piper

Preparare:

Se curăţă spanacul, se spală în multe ape, apoi se fierbe cca 10 minute, după care se strecoară şi se toacă. Se pregăteşte un sos alb format din 100 g unt, făină şi lapte. Se amestecă sosul alb cu piureul de spanac, gălbenuşuri, piper, sare şi la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se toarnă preparatul într-o formă, unsă cu unt, şi se dă la cuptor pentru 20 de minute, la foc iute.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*