Sufleul cu varză de Bruxelles

Sufleul cu varză de Bruxelles


12 septembrie – 1940: în peștera de la Lascaux, Franța sunt descoperite picturi rupestre preistorice. Se naşte în 1882 Ion Agârbiceanu, scriitor român, membru al Academiei Române (d. 1963), iar în 2003 moare interpretul american de muzică country – Johnny Cash. În Etiopia este Ziua Naţională.

Sufleul cu varză de Bruxelles

Ingrediente:

600 g varză de Bruxelles
180 g unt
6 ouă
100 g smântână
300 ml lapte
100 g făină
Sare, piper

Preparare:

Se curăţă verzişoarele, se spală şi se înăbuşă în 60 g unt bine încins. Se adaugă sare şi smântână şi se lasă pe foc cca 20 minute. Separat se prepară un sos din: 100 g unt, făină şi lapte, care se toarnă apoi peste verzişoare, se potriveşte la gust cu sare şi piper, se toarnă gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Se tapetează tava cu unt şi se toarnă în ea compoziţia rezultată. Se dă la foc iute, la cuptor, 25 de minute.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive cu legume, Bucătăria franceză, Garnituri, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*