Supă de broccoli cu lapte

Supă de broccoli cu lapte


22 septembrie – 1955: Intră în tipografie primul volum al romanului “Moromeții”, de Marin Preda; la 29 noiembrie romanul era pregătit pentru tipărire. Tirajul primei ediții a fost de 20.100 exemplare. Valoarea de exceptie a “Moromeților” constă în densitatea epică, în profunzimea psihologică și în problematica inedită a satului românesc ante și postbelic, surprins la răspântia dintre doua orânduiri sociale. 12 ani mai târziu apare partea a doua a romanului Moromeții . „Scriind, totdeauna am admirat ceva, o creație preexistentă, care mi-a fermecat nu numai copilăria, ci și maturitatea: eroul preferat, Moromete, care a existat în realitate, a fost tatăl meu. Acest sentiment a rămas stabil și profund pentru toată viața.”

Supă de broccoli cu lapte

Ingrediente:

500 g broccoli congelat
1 L lapte
250 g brânză cheddar, rasă
3 linguri ceapă albă, tocată fin
3 linguri făină
1 lingură unt
1 vârf de cuţit nucşoară
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se dezgheaţă broccoli şi se pune la fiert, alături de ceapa tocată. În acest timp, se topeşte untul într-o cratiţă, se stinge cu 2 linguri făină şi se învârte cu o spatulă de lemn, turnând laptele gradual. Se condimentează cu sare şi se lasă să fiarbă puţin, până ce se obţine un sos gros.
Se adaugă broccoli fiert şi scurs, apoi brânza rasă, amestecând continuu. Când începe să dea un clocot, se asezonează cu boia şi piper, apoi se dă deoparte, se toarnă în boluri şi supa poate fi servită.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Reţeta zilei, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*