Supă de gulii

Supă de gulii


27 septembrie – În 1896, în cadrul unei ceremonii internaționale festive are loc inaugurarea canalului navigabil Porțile de Fier. Albert Einstein publică în 1905 studiul “Depinde inerția unui corp de conținutul lui de energie? în Annalen der Physik. Această lucrare cuprinde conceptul care mai târziu va fi simbolizat de celebra relație E = mc2.

Supă de gulii

Ingrediente:

300 g gulii
20 g untură
1 os de vită (500gr)
40 g unt
30 g făină
frunze de pătrunjel
3 linguri de frişcă

Preparare:

Guliile se taie mărunt şi se călesc în 20 gr untură. Se adaugă 100 ml apă şi puţină sare, se lasă până scade apa. Se adaugă 1 l apă şi se fierbe cu osul de vită. Se face din unt şi făină un rântaş în care se adaugă o lingură de pătrunjel verde tăiat mărunt. Se toarnă peste supă şi înainte de servire se adaugă 2-3 linguri de frişcă amestecate cu un gălbenuş de ou.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria maghiară, Bucătăria popoarelor, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*