Supă de sparanghel

Supă de sparanghel


10 septembrie – 1960: La Jocurile Olimpice de la Roma, Iolanda Balaș, supranumită de gazde la grande bionda, a sărit 1,85 metri și a câștigat medalia olimpică de aur la o diferență de 14 cm față de următoarea clasată. În total România a obținut 10 medalii (3 aur, 1 argint, 6 bronz). 1964: Prima audiție, în țară, a poemului simfonic Vox Maris de George Enescu, interpretat de Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Române, dirijată de Iosif Conta.

Supă de sparanghel

Ingrediente:

600 g sparanghel
2 ouă
40 g făină
60 g unt
Sare, piper
150 g smântână
Pătrunjel proaspăt, tocat

Preparare:

Se curăţă sparanghelul, se spală, se taie bucăţi de 2,5-3 cm şi se pune la fiert în 2 litri de apă rece, cu sare. În alt vas se trage făina în unt încins şi se stinge cu zeama de la sparanghel. Se adaugă sosul în supă când sparanghelul este fiert şi se lasă să dea în clocot. Se potriveşte la gust de sare şi piper, se drege cu ouăle bătute cu smântână şi se serveşte cu pătrunjelul tpcat mărunt deasupra.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*