Carne de porc cu sos de pere şi arţar

Carne de porc cu sos de pere şi arţar


26 octombrie – 1860: A fost inaugurată, în prezența lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), Universitatea din Iași, cu patru facultăți: Drept, Filosofie, Științe și Teologie. 1860: Au fost înființate, la Iași, Școala de Arte Frumoase și Pinacoteca.

Ingrediente:

200 g muschi de porc, tăiat cuburi
1 pară decojită, feliată
60 g ceapă albă tocată
80 ml sirop de arţar
1 lingură unt
un vârf de cuţit ghimbir
sare, piper

Preparare:

Se amestecă feliile de pară cu ceapa, siropul de arţar, untul şi ghimbirul.
Carnea se asezonează cu sare şi piper după gust, apoi se prăjeşte în ulei încins. Când se rumeneşte se amestecă cu compoziţia de pere şi ghimbir, apoi totul se fierbe 15 minute cu capac. Când este gata, carnea se scoate pe platou, iar sosul de pere se fierbe în continuare, amestecând mereu până se îngroaşă. În final, se incorporează esenţa de arţar.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*