Carne de porc la grătar garnisită cu ananas, mazăre şi ghimbir

Carne de porc la grătar garnisită cu ananas, mazăre şi ghimbir


28 octombrie – 1834: Ziua neagră a aborigenilor australieni, măcelăriți de coloniști britanici: evenimentul cunoscut cu numele de Battle of Pinjarra pe Swan River Colony; (Pinjarra, Western Australia). 1929: Lunea neagră a bursei din New York.

Ingrediente:

750 g file de porc
1 lingură pastă de tamarind
2 linguriţe zahăr
2 linguriţă ulei de măsline
350 g mazăre
250 g ananas tocat
2 linguriţă ghimbir ras
½ ceapă roşie mică feliată
60 g coriandru verde tocat
sare, piper

Preparare:

Se face un sos din pasta de tamarind, zahăr, ulei de măsline, sare şi piper, după gust. Se toarnă peste carnea curăţată de grăsime, tăiată fâşii. Cât timp aceasta se marinează, se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare, se scurge şi se amestecă cu ananas, ghimbir, ceapă, coriandru şi sare.
Carnea marinată se prăjeşte 15 minute pe grătar. Când se rumeneşte pe ambele părţi, se taie felii subţiri şi se serveşte cu salata de ananas, mazăre şi ghimbir.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*