Friptură de pasăre cu miere

Friptură de pasăre cu miere


4 octombrie – În 1941, Norman Rockwell debutează pe coperta Saturday Evening Post cu personajul Willie Gillis, timp de 11 numere, în ilustrații legate de cel de-al Doilea Război Mondial. Publicația conținea editoriale, articole, ilustrații, pagină de umor, poezie, ilustrații ce aparțineau majoritatea lui Norman Rockwell. Publicația avea la acea vreme 4 milioane de abonați, mulți dintre aceștia crezând că Willie Gillis este un personaj real, nicidecum ficțiune. Ilustrațiile sunt: Willie Gillis – un pachet de acasă, Willie Gillis – casă, dulce casă, Willie Gillis – la biserică, Willie Gillis în convoi (1943), etc. Desigur, a existat o sursă de inspirație în crearea personajului.

Ingrediente:

1 pui
40 g miere
30 g unt
3 linguri arahide zdrobite
1 linguriţă apă de trandafir
½ linguriţă ghimbir măcinat

Preparare:

Cu ajutorul unui ac mai gros se fac câteva găuri în pieptul şi pulpele puiului care se umplu cu un amestec din unt, miere şi apă de trandafir. Partea dinăuntru se unge tot cu acest amestec, după se aşază puiul într-o tavă şi bagă la cuptorul încins. Se unge din când în când cu unt şi se lasă până când carnea este pătrunsă bine.
Se scoate pe un platou, se despică în patru şi se asezonează cu arahide şi ghimbir, apoi se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*