Plăcintă cu lămâie

Plăcintă cu lămâie


29 octombrie – 1947: Are loc, la București, în sala de festivități a Școlii Superioare de Război, procesul intentat conducătorilor Partidului Național-Țărănesc, în frunte cu Iuliu Maniu. 1967: S-a inaugurat Stadionul Central din Craiova, cu ocazia meciului internațional de fotbal dintre echipele României și Poloniei. 1974: Se deschide sesiunea Marii Adunări Naționale, la care se adoptă mai multe legi, între care Legea retribuirii după cantitatea și calitatea muncii, Legea privind sistematizarea teritoriului și localităților.

Ingrediente:

250 g făină
60 g margarină
3 gălbenuşuri
1 lingură amidon
25 gelatină
200 ml suc de lămâie
1 lingură coajă rasă de lămâie
1 lingură unt
125 g zaharină
2 albuşuri
250 g smântână
125 ml lapte
1 lămâie feliată

Preparare:

Se face un amestec din făină, margarină şi apă. Aluatul se amestecă în robotul de bucătărie, se întinde, se acoperă cu hârtie de copt (înţepată din loc în loc cu furculiţa) şi se coace în cuptorul încins. După 10 minute, foaia de copt se îndepărtează, iar aluatul se coace în continuare 15 minute. Când se rumeneşte, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
În robotul de bucătărie, se amestecă gălbenuşurile, amidonul, gelatina, sucul de lămâie şi apa fierbinte. Se încorporează coaja de lămâie şi margarina, apoi compoziţia se dă în clocot şi se fierbe la foc mic, amestecând mereu, până se îngroaşă. Se lasă să se răcească şi se îndulceşte cu zaharină, se toarnă peste aluat, apoi se lasă să se răcească.
Albuşurile se bat spumă şi se combină cu smântână şi îndulcitor. Crema obţinută se toarnă peste crustă. Plăcinta se garniseşte cu felii de lămâie, se feliază şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*