Pui la cuptor în stil rustic

Pui la cuptor în stil rustic


1 octombrie – În 1987 a fost dată în folosință prima linie de tramvai în Cluj-Napoca. Tramvaiul a fost inventat în 1775 de englezul John Outram, vehiculul circula pe șine de fontă, tras de doi cai, dar nu a fost folosit în oraș, la acea vreme. In 1832 John Stephenson a construit primul tramvai urban in New York. El făcea legătura între Manhatan și Harlem. In 1852 francezul Emil Loubat a avut ideea încastrării șinelor în pavaj. El a construit linia de pe strada nr. 6 din New York. În 1869 este pus în circulație la Timișoara tramvaiul cu cai. La 28 decembrie 1872 este pus în funcțiune la București primul tramvai cu cai, care circula pe traseul Calea Griviței, Piața Sf. Gheorghe, Calea Moșilor, Obor. In 1906 se pune în circulație la București un tramvai cu abur, care a circulat doi ani între Gara de Nord și actualul Bucureștii Noi.

Ingrediente:

1 pui de 1,5 kg
300 g orez fiert
400 g parmezan ras
100 g măsline negre, tocate mărunt
125 ml vin alb
125 ml oţet
6 roşii mici, tocate
6 felii şuncă, tocate mărunt
6 ouă fierte bine şi fărâmiţate
1 căţel de usturoi, mărunţit
2 linguri unt
3 linguri mărar verde, tocat
1 linguriţă sare

Preparare:

Se desprinde puiul bucăţi, se pune într-un vas mare, se asezonează cu oţet, usturoi, sare şi se lasă la marinat peste noapte. Se scoate apoi din lichid şi se lasă la rumenit într-o tigaie cu 1 lingură unt încins, se adaugă vinul şi puţină apă, încât să acopere. Se pune capac şi se fierbe până când lichidul scade şi carnea e moale.
Se desprinde carnea de pe oase şi se păstrează deoparte. Oasele se pun în sucul în care a fiert puiul, se fierb timp de o jumătate de oră, apoi se aruncă. În aceeaşi zeamă se adaugă roşiile şi se lasă la fiert pentru aproximativ 25 minute, se incorporează untul rămas, 5 ouă fărâmiţate, măslinele, şunca, mărarul, se omogenizează bine totul, după care se împrăştie carnea de pui şi se lasă să fiarbă câteva minute.
Se unge o tavă cu puţin unt, se toarnă un strat din compoziția de mai sus, se presară parmezan ras, apoi un strat de orez, garnisit şi el cu parmezan. Se procedează la fel, până când se epuizează amestecul de carne şi orezul. Suprafaţa se garniseşte cu ou mărunţit şi se bagă tava la cuptor pentru 15 minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*