Pulpe de pui cu lămâie şi curmale

Pulpe de pui cu lămâie şi curmale


5 octombrie – 1962: Membrii trupei The Beatles au lansat primul lor hit în Anglia, Love Me Do. În 1962 James Bond Dr. No, primul film din seria James Bond, are în Anglia premiera. În distribuție Sean Connery, și „Bond-Girl“ Ursula Andress. 1988: În Brazilia este promulgată Constituția Federală.

Ingrediente:

12 pulpe de pui
450 g curmale uscate
60 ml apă
60 ml oţet alb
3 linguri zahăr brun
1 lămâie întreagă
1 lămâie, tăiată felii
1 lingură pătrunjel verde, tocat
1 linguriţă pătrunjel uscat şi presat
sare

Preparare:

Pulpele de pui se pun la prăjit în cuptorul grill. Între timp, se stoarce lămâia într-un castron şi sucul se combină cu zahărul brun, oţetul şi apa.
Curmalele şi feliile de lămâie se aranjează într-o tavă, deasupra se aşază pulpele rumenite şi se asezonează totul cu sucul de oţet de mai sus. Se presară sare şi pătrunjel uscat şi tava se bagă la cuptor pentru aproximativ 1 oră, întorcând pulpele pe cealaltă parte atunci când încep să se coacă. Se scoate câte o pulpă de pui, cu tot cu amestec de lămâie şi curmale, se aşază pe o farfurie şi se garniseşte cu propriul suc. Deasupra se presară pătrunjel verde şi preparatul se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*