Ruladă cu aluat de cartofi

Ruladă cu aluat de cartofi


13 octombrie – 1973: A fost inaugurat edificiul Teatrului de Stat din Târgu-Mureș. 1995: Fizicianul francez Joseph Rotblat, militant împotriva folosirii bombei atomice, a primit Premiul Nobel pentru Pace. 1998: Regizorului Lucian Pintilie i-a fost decernat Premiul special al juriului, la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, pentru filmul Terminus Paradis.

Ingrediente:

1 cană cartofi fierţi şi zdrobiţi
3 căni făină integrală
4 ouă, bătute
1 cană ceapă tocată
3 căni cereale fierte, eventual cu lapte (kasha)
1 gălbenuş, bătut
1 lingură apă
2 linguri ulei
un vârf de cuţit sare

Preparare:

Se amestecă cartofii fierţi şi zdrobiţi cu trei ouă. Se adaugă făina şi sarea. Se amestecă cu mixerul sau cu o lingură de lemn, până ce aluatul devine moale şi omogen. Se pune deoparte.
Se prepară umplutura:
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa 5 minute, până ce capătă o culoare maronie. Se ia de pe foc şi se amestecă cu kasha. Se adaugă celălalt ou şi se asezonează cu sare şi piper după gust.
Se încinge cuptorul. Se împarte aluatul în trei părţi. Se întinde fiecare astfel de porţie, iar deasupra se pune câte o porţie de umplutură. Se rulează, apăsând capetele, pentru a împiedica umplutura să iasă în timpul coacerii.
Se bate gălbenuşul cu apă şi se ung cele trei rulade, apoi se coc trei sferturi de oră în cuptorul încălzit, se taie felii de 3-4 cm. Se pot servi reci.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*