Salată asiatică cu carne de porc

Salată asiatică cu carne de porc


27 octombrie – 1687: Este semnat Tratatul de la Blaj, prin care Imperiul Habsburgic obligă 12 orașe transilvăne să primească la iernat trupele imperiale. Începutul penetrației austriece în Transilvania. Vor urma numeroase conflicte militare între armata habsburgică și locuitorii celor 12 cetăți.

Ingrediente:

500 g file porc
80 g sos de soia
2 căţei de usturoi zdrobit
1 linguriţă mix chinezesc de condimente
1 linguri ulei de măsline
100 g legume
1 ardei roşu tăiate felii
100 g ciuperci feliate
2-3 pere decojite, feliate
125 g coriandru verde
125 g mentă verde
sare, piper

Preparare:

Se face un amestec din sos de soia, usturoi zdrobit, mix chinezesc şi carne tăiată mărunt, se acoperă şi se lasă la rece. După 3 ore, carnea marinată se scurge, se aşază pe o tavă şi se coace 20 minute la foc mediu. Când este gata, se scoate pe un platou, se acoperă şi se lasă 5 minute să se răcească.
Marinata rămasă se amestecă cu puţină apă şi ulei, se dă în clocot şi se fierbe 3 minute la foc mediu. Sosul rezultat se serveşte cu carnea tăiată fâşii subţiri (de-a lungul fibrei), se aşază în bol şi amestecă cu ardei, ciuperci, pere, coriandru, mentă. Deasupra se toarnă sosul cu usturoi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*