Smochine cu seminţe de susan

Smochine cu seminţe de susan


15 octombrie – 1815: Napoleon I al Franței își începe exilul în insula Sfânta Elena din Oceanul Atlantic. 2001: A apărut, la București, primul număr al cotidianului “Realitatea românească”. 2003: Prima misiune chineză în spațiu, Shenzhou 5; China a trimis o capsulă spațială având la bord un astronaut – Yang Liwei.

Ingrediente:

5 ceşti vin roşu
3 ceşti zahăr
1 ceaşcă seminţe prăjite
15 smochine
sucul de la o jumătate de portocală

Preparare:

Se amestecă vinul cu zahărul şi se dă în clocot. Se fierbe până ce tot zahărul se dizolvă. Se adaugă sucul de portocală şi smochinele şi se fierbe încă câteva minute, la foc mic.
Se scot smochinele şi se aşază pe un platou. Lichidul se fierbe în continuare până ce devine consistent, ca un sirop. Se toarnă peste smochine.
Se lasă să se răcească. Deasupra se presară seminţe de susan.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*