Sparanghel la tigaie

Sparanghel la tigaie


12 octombrie – 1872: Decret imperial privind înființarea Universității din Cluj, în limba maghiară, cu patru facultăți: filosofie și litere, matematica și științele naturii, drept și medicină. 1925: A fost inaugurată Universitatea Guadalajara din Mexic. 1946: A fost înființat Institutul de Endocrinologie “C.I. Parhon”, din București.

Ingrediente:

ulei de arahide pentru prăjit
sparanghel proaspăt
1 gălbenuş
1 vârf de cuţit praf de copt
1 vârf de cuţit sare de mare
1 vârf de cuţit muştar uscat
felii de lămâie, pentru decor
1 cană apă rece
1 cană făină integrală
sos pentru a înmuia crochetele de sparanghel

Preparare:

Se pune ulei în tigaie, până la jumătate şi se încălzeşte bine. Se spală şi se curăţă sparanghelul de capetele uscate. Se bate gălbenuşul, se adaugă apa (minerală) rece, făina, praful de copt, sarea şi muştarul. Aluatul obţinut poate fi cu cocoloaşe.
Se tăvălesc firele de sparanghel prin acest aluat şi se prăjesc în uleiul încins, pe ambele părţi, până ce capătă o culoare maronie. Se servesc imediat, fierbinţi, cu sos.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*